Skip to main content

Hygiejne

Hos Tigon Tattoo er hygiejnen en af vores hjørnesten. Vi har haft konsulenter fra Hygiejne Sygeplejerskerne på Aalborg Sygehus Syd med fra starten, da vi byggede vores studie, så vi på den måde kunne sikre den bedst mulige hygiejne i valg af materialer.

Vi har en meget klar og fast procedure både før, under og efter, vi tatoverer. Vores arbejdsområde er indrettet med selvstændig berøringsfri vaskestation. Alt vores arbejdstøj bliver vasket ved 60° i separate maskiner. Alt sammen for at eliminere risikoen for krydssmitte.

Vi deltager løbende i hygiejnekurser, så vi er opdateret på nye produkter, ny viden og nye procedurer hele tiden. Alle medarbejdere hos Tigon Tattoo skal have hygiejnebevis.

Vi bruger kun tatoveringsfarver, som er godkendt i EU.
Se mere om farverne, vi bruger her Eternal Ink og Intenze.

Nålene og tuberne, vi bruger, er sterilt engangsudstyr.

Før vi går i gang

Vi skifter tøj for hver kunde vi har, så vi altid har rent arbejdstøj på. Hænder og arme bliver vasket i desinficerende sæbe og sprittet af, inden vi ifører os handsker. Herefter vaskes og barberes det pågældende område, der skal tatoveres. Området bliver sprittet af, og stencil eller steril tusch påføres. Dette skal tørre i minimum 15 min.

Dernæst sætter vi stationen op med maskiner, farvekopper o.l. Maskinerne pakkes ind i plastovertræk Det samme med ledningen til maskinerne. Arbejdsområdet, hvor vores farver er, dækkes ned i et såkaldt Oplægnings-towel, som er forsynet med kraftig plastikbagside.

Strømforsyning og flaske til grøn sæbe dækkes til i plast. Engangsnåle og engangstuber pakkes ud, mens kunden ser på, og maskinerne samles og dækkes i plastovertræk.

Farverne hældes op i små farvekopper, som smides ud efter brug. Overskydende farve bliver ligeledes kasseret.

Al berøring foregår iført handsker!

Mens vi tatoverer

Hotzonen, hvor farver, vaseline, sæbeflaske mv. er placeret, er en lille rullevogn af rustfrit stål, som tåler afvask med desinficerende rengøringsmidler.

Er der undervejs noget, vi skal have fat i uden for hotzonen (vognen og kunden), sprittes hænderne, og et sæt nye handsker påføres, inden vi eksempelvis genfylder farve i NYE farvekopper.

Aftøringspapir bliver smidt i affaldsspand med pedal, således vi ikke skal i berøring med hænderne.

Efter hver kunde

Alt engangsudstyr, overtræk, overskydende farve, overskydende aftøringspapir bliver smidt ud.

Brugte nåle kommes i en sikker og lukket beholder.

Rullevogn, bordplade, maskiner, ledning, strømforsyning, lampe, armstøtte/klientstol og arbejdsstol rengøres i desinficerende rengøringsmiddel.

Skraldespandene tømmes og vaskes i desinficerende rengøringsmiddel. Gulvet omkring arbejdsområdet vaskes ligeledes i desinficerende rengøringsmiddel. Hænder og arme vaskes i desinficerende sæbe og afsprittes.

Arbejdstøjet kommer i vaskemaskinen, og hænder og arme vaskes igen.

Følg os på Facebook